Egy álhír terjedt az interneten, ami szerint befolyásos politikusok gyerekeket erőszakolnak meg a washingtoni étteremben: a férfi ezért fegyverrel nézett utána a dolognak.
Letartóztattak egy 28 éves férfit és fegyveres támadás miatt vádat emeltek ellene, mert komolyan vett egy interneten olvasott „Pizzagate-botrány” nevű álhírt, ezért gébkarabéllyal felfegyverkezve rontott be egy washingtoni pizzériába.

Közvetlenül a választások előtt az a hír járta, hogy a népszerű Comet Ping Pong étteremnek van egy titkos szobája, ahol a tulajdonos közreműködésével befolyásos demokrata politikusok, többek között Hillary Clinton, és a kampányfőnöke, John Podesta gyerekeket erőszakolnak meg, és eladják őket pedofiloknak.

Az étterem tulajdonosa, James Alefantis és alkalmazottai rendszeresen kapnak fenyegetéseket, annak ellenére, hogy Alefanti cáfolta a híresztelést, és még a rendőrség is közölte, hogy az étteremnek semmiféle bűncselekményhez nincs köze. A történet azonban egyre durvább részletekkel terjedt.

Edgar Maddison Welch utána akart nézni az ügynek, ezért elment az étterembe: miután belépett az ajtón, ráfogta a fegyverét egy alkalmazottra, a pizzériában pedig kitört a pánik. Az eset során lövés is eldördült, de senki nem sérült meg.

A gyanúsított az üggyel kapcsolatban később azt nyilatkozta, hogy reméli, ezek után végre egy percre magukba szállnak az álhírek terjesztői, akik ártatlanok, és gyerekek életét sodorták veszélybe.