A Pápa által december 9-én felavatott vatikáni Betlehem egy menekülteket jelképező hajót ábrázol, amelyet egy máltai művész készített. A hajóra írt név Santa Maria, az évszám 1508…
1508 az ’Újvilág’ őslakossága kiirtásának és leigázásának kezdete…

Maga a Santa Maria, Kolumbusz flottájának tagja 1492. december 25-én süllyedt el Haiti északi partjainál…

Ahogy az alábbi cikkből kiderül, a Pápa nem hagy kétséget afelől, hogy a ‘bevándorlókra’ történő utalás szándékos.

Pápa: A Karácsony arra emlékeztet minket, hogy Jézus bevándorló volt

A Pápa ezzel azt akarja mondani, hogy ha valaki aggódik amiatt, hogy dzsihád-terroristák és a saría felsőbbrendűségét hirdetők jönnek Európába a ’menekült’-áradattal, akkor az az ember ezzel elutasítja Jézust? Azt akarja mondani, hogy ha valaki ellenzi ezt az áradatot – féltve a családját és a hazáját – az már nem is keresztény? Ha ez így van, akkor nem csoda, ha az Egyház nem vesz részt a muzulmán migránsok áradatának megállításában, hanem inkább elősegíti azt, szélesre tárva a kapukat. Innentől világos, hogy a Pápa szerint a keresztény jótékonyság egyenlő a társadalmi és civilizációs öngyilkossággal.

“Ezen testvérek szomorú tapasztalata emlékeztet arra, hogy a kis Jézusnak nem volt hol laknia, amikor megszületett Betlehemben” – mondta a Pápa december 9-én a Vatikánban. “Majd Egyiptomba menekült Heródes fenyegetései elől.”

A pápa már sokszor kiállt a menekültek támogatása mellett és azt mondta, hogy sok történet van a migrációról a Bibliában. “A mai gazdasági válság sajnos a bezártság hozzáállását segíti elő a szívélyes befogadás helyett” – mondta egyik heti audienciáján októberben a Vatikánban.

“A világ egyes részein falak és korlátok épülnek. Úgy tűnik, hogy azon férfiak és nők csendes munkáját, akik sokféle tőlük telhető módon segítenek a menekülteknek és a bevándorlóknak és támogatják őket, elnyomja azok zaja, akik egy ösztönszerű egoizmusnak adnak hangot” – mondta.

Forrás: Dzsihádfigyelő