A Die Welt cikke szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet novemberben propagandaanyagot tett közzé arról, hogy a civilek hogyan ölhetnek különösen “biztonságosan és könnyen” teherautóval. A dzsihádisták Rumiyah nevű lapjában három oldalon át részletezték, hogyan kell megszervezni egy gyilkos akciót a lehető legjobb “hatásfok” érdekében.
A tájékoztató anyag egyéni elkövetőket lát el tanácsokkal. Eszerint a nizzaihoz hasonló merénylethez – amelyet ékes szavakkal dicsértek az írásban – elegendő egyetlen teherautó, sőt: egy autót megszerezni könnyű és nem is kelt különösebb feltűnést.

Ez a legbiztonságosabb és legegyszerűbb fegyverek egyike, amelyet fel lehet használni a kuffarok (hitetlenek) ellen - áll a cikkben, amelyben felhívják  a figyelmet, hogy fontos a megfelelő méretű jármű és az optimális sebesség megválasztása.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hétfő este kamionos terrortámadás rázott meg egy nyugat-berlini karácsonyi vásárt, melynek eredményeképpen 12-en a helyszínen életüket vesztették, és további, csaknem 50 ember súlyosan megsérült.