Hetekig a poklot járta Csüllög Zsigmond és családja, azonban úgy tűnik, lassan vége a megpróbáltatásoknak, és az ünnepekkor magukhoz ölelhetik imádott Andreájukat.
A 15 éves Csüllög Andrea október végén tűnt el, családja égre-földre kereste. Kétségbeesésük akkor lett teljes, mikor kiderült, hogy Andi a metrós rémmel, Gál Dániellel szökött meg. Míg Andit eltűntként keresték a zsaruk, addig Dánielt garázdaság miatt körözik. Azonban úgy tűnik, most szerencsére megtalálták Andreát.

A lány édesapja, Zsigmond nem hitte volna, hogy Olaszországból kerül elő Andi, aki Torinóban bujkált /Fotó: Isza Ferenc

– Még nincs itthon, de a rendőrség már dolgozik azon, hogy haza tudják szállítani – magyarázta Sinka Vivien, az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke. A szervezet a rendőrséggel szorosan együttműködve kereste Andit, végül az alapítvány lelt rá.

Az utcán élt, és kéregetett

– Megtudtuk, hogy az olaszországi Torinóban vannak. Az információt azonnal átadtuk a rendőrségnek, akik rögtön intézkedtek. Mivel Andreát Európában keresték, a helyi rendőrség megtalálta – sorolta a szakember. Elárulta: Andit egy védett házba szállították, ott várja meg a procedúra végét. Ez egy olyan hely, ahol vigyáznak a lányra. Korábban egy nő látta Andiékat, ő szólt a keresőcsapatnak.

– Három hete egy informátorunk találkozott velük, ő mondta, hogy a fiatalok az utcán élnek, felváltva alszanak és kéregetésből tartják fent magukat. Aznap este már tíz óra volt, de még nem ettek, így adott nekik pénzt. Azután bement a rendőrségre, és jelentette, hogy felismerte a kereső posztunkból – mondta Vivien. Hozzátette, a garázdaságért keresett bűnözőt, Gál Dánielt nem fogták el. A lány családja repes a boldogságtól:

– Alig hittem el, mikor telefonáltak, hogy meglett, elképesztően boldogok vagyunk – mondta az örömhír után a Blikknek Andrea apja, Csüllög Zsigmond.

– Alig várom, hogy hazajöjjön a kislányom. Nekem sajnos nincs pénzem hazahozni, de remélem, hogy nemsokára visszatér, és az ünnepeket már együtt töltjük – mosolygott az apa.

Hosszú a procedúra

Ilyen esetben, ha egy eltűnt fiatalkorút megtalál a rendőrség, hosszadalmas, hivatalos procedúra után tudják hazahozni. A gyermeket ilyenkor egy úgynevezett védett házba helyezik el, amely biztonságos, a fiatalokra vigyáznak, megszökni nem tudnak, hasonló egy itthoni gyermekintézethez.