A lengyel kamionos megpróbálta megakadályozni a terrortámadást – az életét adta ezért. Gyászoló családját ismeretlenek is segítik.
85504 fontot, azaz több mint 31,3 millió forintot adományozott egy brit kamionsofőr Urban Lukasz családjának – a férfi volt a berlini tömegmészáros, Anis Amri első áldozata. A lengyel férfi vezette eredetileg azt a kamiont, amivel a tunéziai migráns belehajtott a berlini karácsonyi vásár tömegébe: 11 embert gázolt halálra, miközben Lukaszt is meggyilkolta.

Dave Duncan egy internetes adományoldalon a támadást követő napon ajánlotta fel a hatalmas pénzösszeget az áldozat családjának. Azt írta, hogy bár sosem találkozott Lukasszal, tragikus sorsa nagyon megérintette és sokkolta őt, hiszen az eset akár vele vagy valamelyik kollégájával is megtörténhetett volna. Ezért munkatársaival összegyűjtöttek 85,5 ezer fontot, amellyel a családot támogatják – írja az Express.

Bár egyelőre Duncanék adományozták a legnagyobb összeget, messze nincsenek egyedül: közel 5700 ember utalt már át kisebb-nagyobb összegeket a gyászoló családnak.