Eddig is sokat lehetett hallani arról, hogy a Tesla mennyire biztonságos autó, de ezt most élesben is bizonyította.
Az utóbbi nagyjából egy évben jó néhány Tesla-baleset történt, ami sajnos nem mindig végződött szerencsésen. Volt két olyan eset is, amikor a sofőr meghalt, igaz, a cég szerint mindkét esetben azért, mert nem tartották be az autó robotpilótájára vonatkozó használati utasítást. De a nem halálos balesetek között is volt egy elég komoly, amikor a Model S teljesen összetörött. A benne utazó fiatalok azonban épségben szálltak ki a kocsiból.

A Tesla szerint mindez azért lehetséges, mert nincs az autóban belső égésű motor, így olyan ütközéselnyelő tér keletkezik, ami képes életet menteni. Most viszont még a korábbinál is komolyabb balesetet szenvedett az elektromos autó, a sofőr viszont a saját lábán "távozott" a helyszínről.

Az Electrek a német Badische Zeitung beszámolója alapján azt írja, a Model S egy kamionnal ütközött a német autópályán: a kocsi teljesen befúródott a pótkocsi alá. Bár az autó első ránézésre nagyon csúnyán összetörött, a sofőr "csak" komoly sérüléseket szenvedett, de egyik sem volt súlyos vagy életveszélyes. A kamion egyébként egy útépítés munkálatait volt hivatott védeni.


A beszámoló a Tesla pontos sebességét nem írja, csak azt, hogy "óriási" sebességgel közlekedett, ami mondjuk nem meglepő, ismerve a németek sebességkorlátozásra vonatkozó szabályozását. A baleset pontos okát még vizsgálják, de valószínűleg a sofőr volt figyelmetlen.