Már félnek a keresztény hívek eljárni a Szentháromság Templomba Kristianstadban, miután a muzulmán migránsok a templomban ordítoznak, szeszes italt tartalmazó üvegeket törnek szét, maszturbálnak a padokon, a templomba vizelnek és ürítenek. Felmásznak az orgonára. Ezüstöt akarnak lopni. Volt olyan eset is, hogy a megpróbáltak gyerekeket elrabolni a keresztelő alatt. Az egyház pedig ’svéd férfiaknak’ titulálva mentegeti őket.
A Szentháromság Templom ügyvivője, Bengt Alvland elmondta, hogy a migránsok többször is megpróbáltak ezüstöt lopni, és kénytelenek állandóan lezárva tartani az orgonát, hogy megakadályozzák, hogy a migránsok felmásszanak rá a hívők megzavarása céljából.

Az ügyvivő beszámolt arról is, hogy a keresztelő szertartása alatt megpróbáltak gyerekeket elrabolni a paptól és a szülőktől.

A padsorok között pedig önkielégítést végeztek a migránsok: „Ezek az emberek teljesen gátlástalanok és nem léteznek korlátok számukra. A templom személyzete nagyon aggódik emiatt.”

A templomot állandóan teledobálják üres üvegekkel, véres tűkkel és más szeméttel. Beszámolók szerint történtek ott verekedések és erőszakkal is fenyegetőztek. A ’menekültek’ a lehető legtiszteletlenebb módon viselkednek, muzulmán dalokat ordibának és kifejezik meggyőződésüket, hogy az iszlám minden más vallásnál magasabb rendű.

Azt is elmondta, hogy a ‘zavaró viselkedésű emberek’ nem a város hajléktalanjai, hanem ’új látogatók’.

„Mivel több biztonsági őr van a Városházán és a vasútállomásokon, ezek az emberek egyre kevesebb helyre mehetnek. Így aztán a templom lett a leggyengébb láncszem” – magyarázza Alvland.

Ezért a Szentháromság Templom biztonsági őröket alkalmaz: „békés és biztonságos környezetet szeretnénk teremteni az alkalmazottak és a látogatók számára” – mondja Alvland.

Miután a Kristianstadsbladet Facebook oldalán sok kommentelő a városba történő tömeges bevándorlással hozta összefüggésbe a történteket, a svéd egyház kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint „35-45 év közötti, drog-problémával küzdő SVÉD férfiak” okozzák a gondokat…

Stein Flom Jacobsen ezt kétségbe vonta. Ezt írta a Facebook-oldalán: „Úgy látom, ezeket az embereket ’svéd férfiaknak’ titulálják … Az meg mit jelent, hogy ők ’svéd polgárok’ illetve úgynevezett ’etnikai svédek’? Én sok drogfüggővel találkoztam már, de soha nem láttam, hogy fenyegetőztek volna vagy templomokban vandálkodtak volna.”

A rendőrség engedélyt adott a templomnak, hogy biztonsági őröket alkalmazzanak minden szertartáson, ideértve az esküvőket és keresztelőket is.

A templomi személyzet kiképzést kapott konfliktuskezelésből, valamint erőszak- és fenyegetéskezelésből.

A személy- és vagyonvédelmi ipar virágzik Svédországban: 2015-ben 80 milliárd koronás bevételt ért el az iparág – ami kétszerese a svéd nemzeti védelmi kiadásoknak…

Forrás a Breitbart nyomán