A Központi Választási Iroda végleges – de hivatalosan még nem közölt – adatai szerint az RMDSZ-nek 21 képviselője és 9 szenátora lesz a parlamentben a következő törvényhozási ciklusban. Az egyetlen változás a nem végleges adatok alapján készült listához képest, hogy nem Tulcea, hanem Konstanca megyében Antal István János személyében lesz a szövetségnek képviselője tudta meg a maszol.ro.
Nem az „égből pottyant” a politikába az RMDSZ Konstanca megyei képviselője. A hat éve a kikötővárosban élő, szatmárnémeti Antal István Jánostól megtudtuk: korábban megyei tanácsos, alprefektus és minisztériumi vezérigazgató is volt.

„Az RMDSZ-től nem szakadtam el soha” – jelentette ki a Maszolnak Antal István János röviddel azután, hogy megtudta: a román választási rendszer „lutrielemeinek” köszönhetően képviselőházi mandátumot kapott Konstanca megyében.

Szavai szerint meglepte az ölébe hullott parlamenti megbízatás, de úgy érzi, eddigi magyar érdekvédelmi tevékenységében és döntéshozói tisztségekben szerzett tapasztalatára alapozva helyt tud majd állni Bukarestben - írja a maszol.ro