Van egy kerület Párizsban, ahova nők nemigen tehetik be a lábukat nikáb, burka és hidzsáb nélkül.
Párizs belvárosától mindössze pár kilométerre található a Savers-negyed, ahol csak a jóformán a Közel-Keletről és az észak-afrikai országokból származó emberek laknak. A francia lapok riportja szerint tipikus no-go zóna lett a kerületből, ahol lassan olyan szigorúak lesznek a helyiek által szabott törvények, mint Közel-Keleten.

Vannak a negyedben olyan kávézók, ahova csak férfiak mehetnek be, az utcákon pedig mindenhol muszlim viseletbe öltözött nőket látni, akiknek az arca teljesen el van fátyolozva.
A riport elkészítésében két, a nők egyenjogúságáért is küzdő aktivista is részt vett, akik megállapították, hogy kerület lassan jobban hasonlít Szaúd-Arábiára, mint Franciaországra. Az egyik kávézóba betérve ahelyett, hogy udvariasan köszöntötték volna őket, – mint, ahogy az elvárt– megkérdezték, hogy mit keresnek ott, netán egy férfit keresnek-e.

Ez Sevran, nem Párizs. Itt mások a szokások. Ebbe a presszóba csak férfiak jöhetnek be. Ez már nem olyan, mint Franciaország, ez inkább olyan, mint otthon” – mondta bent az egyik közel-keleti vendég, aki szóba állt velük. Vélhetően nem tudta, hogy felveszik a szavait, mivel a két nő rejtett kamerával vette fel a diskurzust.