Tizenegy lefejezett férfi holttestet találtak Áden jemeni kikötővárosban, egy természetvédelmi területen – jelentette szerdán egy helyi hírportál, meg nem nevezett biztonsági forrásra hivatkozva.
A hatóságok egyelőre semmit nem tudnak az illetők meggyilkolásának körülményeiről, de a holttestek állapotából megállapították, hogy körülbelül egy hónapja végezhettek a 11 férfival – írta az Áden al-Ghad nevű hírportál.

Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök nemzetközileg elismert kormánya, amelyet a Szaúd-Arábia vezette arab katonai koalíció tavaly márciusa óta egyebek mellett légicsapásokkal támogat, csaknem két éve háborúzik az Irán támogatását élvező, Ali Abdalláh Száleh volt elnökkel és a vele szövetséges síita húszi felkelőkkel.

Az ország déli tengerpartján fekvő, egymillió lakosú Ádenből, amely a főváros után a második legnagyobb jemeni város, a kormányerők másfél éve űzték el a húszi lázadókat, de ott továbbra is támadásokat hajtanak végre különböző fegyveres csoportok, köztük az Iszlám Állam dzsihadista szervezet és az al-Kaida terrorhálózat arab-félszigeti szárnya.

Az Iszlám Állam terroristái a múlt hét végén öngyilkos merényletet hajtottak végre egy ádeni laktanyában, mintegy 50 katona halálát okozva. A jemeni polgárháború húsz hónapja tartó összecsapásaiban becslések szerint legalább tízezer ember halt már meg.