A kegyelmi bizottság vasárnap fogadta el a női beosztottjai molesztálásáért és többük megerőszakolásáért elítélt egykori politikus kegyelmi kérvényét. 
Móse Kacav azonban csak egy hét múlva térhet haza otthonába, addig várnia kell, mert még fellebbezhetnek a döntés ellen. 

Szabadlábra helyezésnek feltételei is vannak: naponta részt kell vennie bibliaórákon, hetente el kell járnia egy vallásos terápiacsoportba, hetente részt kell vennie szociálpszichológiai kezeléseken, tilos rágalmaznia áldozatait, nem nyilatkozhat a médiának és más se beszélhet a nevében, valamint soha többé nem dolgozhat női beosztottakkal. 

Az államügyészi hivatal ellenezte Kacav szabadon engedését, mondván, a volt államfő mindeddig nem vállalta egyértelműen a felelősséget egykori tetteiért és ezért a börtönnek egy olyan csoportjában foglalkoztak vele, ahol a bűnösségüket tagadó rabok vannak. Kacav ügyében már harmadszor ült össze a kegyelmi bizottság. Az előző két elutasítás után ezúttal azért döntött mégis a javára, mert a hetvenkét éves Kacav bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott, kijelentette, hogy megérti áldozatainak érzéseit. 

MTI