Egy férfi Mikulásnak, a húgai pedig angyalnak és ördögnek öltöztek Szakolcán: énekelni mentek az időseknek, hogy megkopasszák őket.
Egy férfi Mikulásnak, két lánytestvére pedig ördögnek és angyalnak öltözött Szakolcán, hogy énekeljenek az idős embereknek és meglopják őket – írja a Paraméter.

Az elkövetők hétfőn becsengettek egy 91 éves asszonyhoz, akinél épp ott volt a 3 éves unokája is. Énekeltek nekik, majd a nagymama 5 euróval jutalmazta meg őket. Ezt követően a Mikulás egy meleg teát kért a fiatalabbik lánynak, a nő beengedte őket, majd a férfival együtt a konyhába ment. A két lány ekkor egyedül maradt a szobában, ami kitűnő alkalom volt arra, hogy ellopják az ékszereket (körülbelül 380 euró, vagyis 115 ezer forint értékben), és eltulajdonítsák a talált készpénzt, 45 eurót (kb. 13 ezer forint) is.

A tolvajokat a szomszéd vette észre, majd értesítette a rendőrséget: a helyszínre kiérkezve elkapták az elkövetőket. Az is kiderült róluk, hogy a 29 éves férfi és az idősebbik húga épp feltételesen van szabadlábon egy korábban elkövetett hasonló bűntett miatt. A rendőrök javaslatot tettek az előzetes letartóztatásukra, a 19 éves lány pedig szabadlábon védekezhet.

A rendőrségi szóvivő szerint háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket.