Ha a parlamenti választások novemberben lettek volna, a szavazatok 29,5 %-ának megszerzésével a Smer-SD nyerte volna meg azokat. A Smeren kívül hét további párt és mozgalom jutott volna be a szlovák parlamentbe. Ez a Median SK ügynökség legújabb felméréséből derült ki. 
A második helyre 15 %-kal a Szabadság és Szolidaritás (SaS) került, a harmadik helyen a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) végzett 11 %-kal. A további helyekre a Mi Szlovákiánk Néppárt (9,5 %), az OĽaNO-NOVA (7 %), a Most-Híd (7 %), a Kereszténydemokrata Mozgalom (6,5 %) és a Család vagyunk mozgalom (5 %) került. A parlamenti küszöböt nem érte el a Magyar Közösség Pártja (4 %) és a Háló (2 %). A többi párt együttvéve 3,5 %-ot szerzett.

„Az aktuális választási modellből kiderül, hogy a kormánypártok, a Smer-SD, a SNS és a Most-Híd mérsékelten javítottak a preferenciáikon a 2016 márciusi választásokhoz képest” – értékelte a helyzetet Michal Mišlovič a Median SK ügynökségből. Szerinte mérsékelten növekedett az SaS és a Mi Szlovákiánk Néppárt ellenzéki pártok támogatottsága  és a parlamenten kívüli Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) támogatottsága is. A legnagyobb szavazatvesztést az OĽaNO-NOVA, a Család vagyunk és a Háló könyvelhette el.

Arra a kérdésre, „ha holnap lennének a parlamenti választások, részt venne rajtuk?”, a megkérdezettek 31,5 %-a adta a „biztosan igen” választ. A megkérdezettek 21,5 %-a inkább részt venne a választásokon, mint nem, 5,5 %-uk inkább nem venne részt, mint igen, és 41 %-uk biztosan nem ment volna el szavazni. A maradék 1 % még nem döntött arról, részt vesz-e a választásokon.

Az ügynökség vizsgálja az úgynevezett választói potenciált is, amely megmutatja, mennyi szavazatot kapna a párt, ha minden ember, aki komolyan gondolkodik arról, hogy az adott pártra szavaz, azt tenné, és elmenne szavazni. A legnagyobb potenciállal (33,5 %) a Smer-SD rendelkezik. Magas választói potenciállal rendelkezik a SaS (25 %) és a SNS (20 %).

Az OĽaNO-NOVA abban az esetben, ha minden szimpatizánsát meggyőzi, 16,5 %-ot szerez, a Mi Szlovákiánk Néppárt 13 %-ot, a Család vagyunk 11 %-ot, a Most-Híd 10,5 %-ot, az MKP 5 %-ot, a Háló pedig 4 %-ot szerzett.

A felmérés során október 31. és november 27. között 18 évnél idősebb személyeket kérdeztek meg véletlen kiválogatás alapján. A Median SK személyes beszélgetés során gyűjt információkat (kb. a minta 80 %-a), ezt internetes kérdőívből származó válaszokkal egészítik ki, amelyet a megkérdezett személyek kitöltenek (20 %).

Forrás