Annak ellenére, hogy egy 17 éves afgán erőszakolta és ölte meg a lányát, egy menekülteket segítő német alapítvány támogatására szólított fel Clemens Ladenburger – derül ki a PestiSrácok.hu külföldi lapszemléjéből.
Clemens Ladenburger Bangladesbe, vagy egy migránsokat segítő alapítványnak adná a gyászra szánt pénzt
- A szövetségi rendőrfőnök Merkelt teszi felelőssé
- Az áldozat egy menekültközpontban dolgozott segítőként

Ismert, Németországban óriási indulatokat gerjeszt Maria Ladenburger szörnyű tragédiája és meggyilkolása. A fiatal afgán férfi által meggyilkolt medika önkéntesként dolgozott egy menekülttáborban. Az áldozat apja, Clemens Ladenburger, aki egy magas rangú EU-s tisztségviselő, a lánya temetése előtt arra kérte a gyászolókat, hogy ne virágra, vagy koszorúra költsenek.

Az arra szánt pénzt vagy egy bangladesi templom, vagy egy menekülteket segítő német alapítvány javára utalják el.

Közben a szövetségi rendőrfőnök Angela Merkel német kancellárt tette felelőssé a migránsok által elkövetett gyilkosságokért. Maria Ladenburger egy buliból tartott hazafelé biciklivel Freiburg egyetemi városában, amikor a kerékpárúton megtámadták. Megerőszakolták, majd vízbe fojtották, a testét a Dreisam folyóban találták meg később. A buliból éjjel 2:40-kor indult haza, amikor a Schwarzwald Stadion mögött, a folyó partján szembetalálkozott az afgán menekülttel.

A megdöbbentő eset még október 16-án történt, de csak a gyanúsított pénteki letartóztatása után hozták nyilvánosságra. A rendőrök a kerékpárút közelében egy bokron megtalálták az elkövető egy hajtincsét, amely alapján szűkíthették a kört, valamint Maria sálját, amelyen szintén megtalálható volt a tettes DNS-nyoma. A 17 éves gyanúsított tavaly érkezett Németországba kíséret nélküli kiskorúként, és egy helyi családnál lakott. Elfogása után beismerte tettét.

Maria Ladenburger szabadidejében egy freiburgi menekültotthonban dolgozott segítőként, de azt nem tudni, találkozott-e korábban a gyilkosával. David Müller, a rendőrség speciális ügyosztályának vezetője szerint a tanúvallomások és az internetes nyomozás révén fel tudják deríteni a Maria életének utolsó óráiban történteket.

Forrás: pestisracok.hu