Bár első ránézésre könnyű azt mondani, hogy hamisítvány, hollywoodi kellék vagy bármi más, az alább látható mumifikálódott kezet nemrég találták Peruban. A kéz röntgenfelvételén az látszik, hogy mind a 3 ujjában 6 csont található, melyről orvosok azt gondolják, hogy egyértelműen nem emberi kéz, de ugyanúgy csontok és bőr alkotja. Azt még senki sem tudta megmondani, hogy milyen életforma lehetett, amelyhez a kéz tartozott.
Az ujjak végéről készült részletes fotón körmök látszanak valamint a bőr, amely meglepően emberi jellemzőket mutat. A lelet jelenlegi tulajdonosa nem akarja eladni ezt vagy más, birtokában lévő tárgyat, egyszerűen csak meg akarja tudni, hogy mik ezek.

A kéz mellett más érdekes letetet is találtak egy titkos helyen, egy alagútban Peru déli sivatagában.


“Több egyetemi kutató kérésére és a tudományos közösség segítségére, hogy saját véleményt alkothassanak a mumifikálódott “kézről,” itt van egy kicsit hosszabb videó a híres ereklyéről.

A dokumentum 2016 november 23-án készült az Inkari-Cusco intézet számára. Ezen a napon Dr. Edson Salazar Vivanco tüzetesen megvizsgálta ezt a kezet, és kifejtette a véleményét.

A videóhoz kapcsolódóan alább látható a kézről készült két röntgenkép.

http

Előre köszönjük az összes orvosnak, anatómusnak és más szakembernek, hogy vannak olyan kedvesek kifejteni számunkra véleményüket, még ha ennek a leletnek a vizsgálatai nyugtalanítóak is. Vajon igazi, vagy hamis?
Megjegyzés: A tenyér úgy tűnik, hogy egy meglehetősen erőszakos sokkot kapott, ahogy a röntgenfelvételeken jól láthatók a törött csontok.

Más hasonló ‘ereklyét’ is felfedeztek ugyanazon a helyen, minden esetben különböző formájú fém implantátumokkal voltak ellátva, néhányuk egy alkarhoz kapcsolódott.

Thierry Jamin és csapata elhatározta, hogy fényt derítenek erre a hihetetlen dologra. Ha sikerül a finanszírozást megoldani a következő hetekben, akkor remélhetőleg DNS és C14 vizsgálatokat tudunk elvégezni rajta 2017 január végéig. Elkötelezettek vagyunk, hogy ismertessük az összes eredményt és nyilvánosságra hozzuk őket, amint megkapjuk azokat.“

Az elmúlt hónapban számoltunk be róla, hogy a perui sivatagban idegen kinézetű apró koponyát és mumifikálódott lény testét találták meg.

Az alábbi felvételen látható férfi állítása szerint nem a leletek jelenlegi tulajdonosa, és érthető okokból nem akarja felfedni kilétét, valószínűleg ezért visel napszemüveget és sapkát.

A férfi a videóban elmondja, hogy egy kis, kőből készült ajtót találtak a sivatagban, az ajtó mögött pedig egy szarkofágot találtak, majd később egy másikat. A felfedezésre 2016 januárjában került sor. A második szarkofágban több lényt is találtak.

A kézfejen és a tenyéren egy-egy fémgyűrű található, melyek idővel nem korrodálódtak. A kézfej feltételezhetően hosszabb volt, ami hiányos.


Az alábbi felvételen az idegen kéz egy másik vizsgálata látható.