Mégsem toloncolják vissza Magyarországra azt a 350 migránst, akik annak ellenére, hogy hazánkban regisztráltak először, mégis Dániában szeretnék benyújtani menedékjogi kérvényüket és felvenni a szociális segélyeket.
A korábbi döntés ellenére mégsem küldik vissza Magyarországra azt a 350 bevándorlót, akik első uniós országként hazánkban regisztráltak először – írta a Politiken dán lap vasárnap.

A bevándorlókat levélben értesítették arról, hogy menedékkérelmüket mégis jelenlegi lakhelyükön, Dániában fogják elbírálni.

A migránsok visszaküldését állítólag azért halasztották el, mivel terhelő információkat kaptak a bevándorlók magyarországi ellátásával kapcsolatban.

A dániai külügyminisztérium és a bevándorlásügyi hivatal vizsgálatot indított az ügyben, de a hivatalos információkat még nem adtak ki a nyomozás részleteiről.

A hivatal ugyanakkor leszögezte, hogy a 350 migráns “visszatartásának” semmi köze nem volt a magyarországi vizsgálathoz, és arra is felhívták a figyelmet, hogy a bevándorlók azért maradhatnak Dániában, miert lejárt a visszaküldésükre kiszabott határidő.

A bevándorlás-ellenes Dán Néppártot feldühítette a hétvégi döntés, és azzal fenyegetőztek, hogy Inger Støjberg dán bevándorlásügyi miniszterhez fordulnak.