A börtönőr-szeretőjével megszökött rab ismét a rácsok mögött találta magát, azonban a közvélemény felháborodása ellenére sem kap a szökésért plusz letöltendő büntetést.
Igencsak sok borsot tört a svájci hatóságok orra alá a Hassan Kiko nevű szíriai migráns.

A férfit négy év börtönre ítélték, amiért megerőszakolt egy 15 éves kislányt. A férfi a rácsok mögött ismerkedett meg az egyik börtönőrrel, Angela Magdicic-csal, akivel hamar jóban lettek.

Annyira kijöttek egymással, hogy egy párt alkottak és elkezdték tervezni a migráns kiszöktetését a börtönből. Az akciót végül február elején kezdték meg, a nő segítségével sikerült kijutniuk a büntetés-végrehajtási intézetből. A boldog pár ezután Olaszországba utazott, ahol boldogan lőtték a szerelmes szelfiket, amelyeket büszkén posztoltak a közösségi oldalakon.

Azonban csak két hónapig tudták élvezni a börtönmentes életet, ugyanis tavasszal elfogták őket a rendőrök. Minden jel szerint a migráns-szökevénynek az eredeti büntetésnél nem kell többet letöltenie, mivel az egykori fogva tartó, Magdicic volt az egész szökés kitervelője, az ügyvédei pedig áldozatként próbálták meg beállítani, mondván nem is akart elszökni Kiko.

Ügyfelem bár korábban több szexuális bűncselekményt végrehajtott, mostanra megtalálta élete szerelmét és fel akart hagyni korábbi múltjával” – mondta a migráns ügyvédje, Valentin Landmann.

A szír férfit tavaly ítélték négy év börtönre, mivel 2014-ben megerőszakolt egy 15 éves lányt. A bíróság előtt azzal védekezett az illegális bevándorló, hogy a lány legalább 19 évesnek nézett ki, megismerkedésül után öt perccel pedig már szexelni is akart vele.

A korábbi börtönőr, aki végül kiszabadította egy kis időre elítélt szerelmét körülbelül két és fél évet fog majd a cellák másik oldalán eltölteni. A nő időközben –a férfi kérésére– áttért az iszlám hitre, ami miatt az ezen a héten indult tárgyaláson fejkendőben jelent meg. A nő megígérte a migránsnak, hogy amint kiszabadulnak és végre el tud válni korábbi férjétől, összekötik az életüket.