Nevetségesnek nevezte a leendő amerikai elnök azokat a hírszerzési vádakat, miszerint Oroszország az ő érdekében avatkozott volna be az elnökválasztás kampányába.
Szerintem ez nevetséges. Úgy gondolom, ez csak egy újabb kifogás. Nem hiszem el”
– nyilatkozta Donald Trump a Fox News Sunday című műsorában.

Donald Trump a demokratákat vádolta meg azzal, hogy ilyen híreket terjesztenek a médiában, és nem hiszi el, hogy azok valóban a CIA-tól származnak.

A kétes riportot a The Washington Post tette közzé péntek este. A lap egy név nélkül nyilatkozó forrásra hivatkozott, akinek az állításait nem oszthatja a teljes CIA, hiszen az ügyben nem született hivatalos álláspont.
Az amerikai szenátus két-két meghatározó republikánus és demokrata párti tagja vasárnap közös nyilatkozatot adott ki, melyben aggodalmuknak adtak hangot az állítólagos orosz beavatkozás miatt és kongresszusi vizsgálatot szorgalmaztak.

Az MTI beszámolója szerint a republikánus John McCain és Lindsay Graham, valamint a demokrata párti Chuck Schumer és Jack Reed hangsúlyozta, hogy az elnökválasztást érintő orosz beavatkozásról szóló legújabb hírek valamennyi amerikai számára aggasztóak, és fontos, hogy az ügy pártpolitikán felüli kérdés legyen.