Angela Merkel, hivatalos Facebook-oldalán kevés meleget, de annál több hideget kapott a hétfő esti, berlini terrortámadás után. A kancellár asszony ugyanis a nyilvánosság előtt is beismerte, hogy Berlinben terrortámadást követtek el és az elkövető legalább tizenkét ember haláláért felelős.
Ismert, hétfő este Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, 48-an megsérültek, többen súlyosan. Thomas de Maiziére belügyminiszter sem zárta ki, hogy merénylet történt. A pakisztáni támadó megpróbált elmenekülni, de elfogták. Azóta kiderült, a teherautót egy lengyelországi építkezésről lopták el, a merényletet pedig előre eltervezték.

Az egyik kommentelő azt a kérdést szegezte Angela Merkel PR-stábjának Facebook-profilján, hogy minek kell még történnie Németországban ahhoz, hogy a kancellár asszony észhez kapjon?

A kommentelő a terrortámadás előzményeként megemlíti posztjában az egyéb nők elleni erőszakos cselekmények mellett a metrólépcsőn brutális támadás áldozatává vált fiatal nőt, aki kéztöréssel „úszta meg” a szintén a balkáni útvonalon érkezett „menekült” emberségesnek nem éppen nevezthető akcióját. A német kancellárnak mások mellett azt a kérdést is felteszik követői:

Reicht das ALLES immer noch nicht???”, vagyis „Mindez még mindig nem elég???

Merkel közösségi oldalán olyan kérdések is felvetődtek, hogy a „nyitott határainkat eredményező bevándorlási politika” milyen mértékben járulhatott hozzá a berlini terrorcselekmény 12 halálos áldozatához, illetve annak a legalább 18 személynek szenvedéséhez, akik a terrorista akciójának 48 sérültjének súlyos, esetleges életveszélyben lévő érintettjei között vannak.

Az azonban mindent elmond, hogy az egyik legtöbb like-ot kapott posztban Angela Merkelt távozásra szólítja fel egyik kommentelője: „Bitte treten Sie zurück! ”, vagyis „Lépj vissza!”. A németeknek ugyanis elegük van az országukba érkező bűnözőkből,  és a német kancellár asszonynak tartózkodnia kellene a krokodilkönnyek hullatásától is:

 „Und bitte ersparen sie uns Ihre Krokodilstränen.”

Forrás: PestiSrácok.hu, fotó: AFP