A bírói bizottság azt javasolja, hogy bocsássák el azt a kanadai bírót, aki azt kérdezte egy feltételezett nemi erőszakot elszenvedett áldozattól, hogy „miért nem tudta összezárni a térdeit”.
Az ominózus ügyben pedig egy nő egy Calgary-ban élő férfit vádolt meg azzal, hogy egy házibuli során a mellékhelyiség mosdójában megerőszakolta őt.

Robin Camp bíró a 2014-es tárgyalás során azt is megjegyezte, „a fájdalom és a szex néha együtt jár”. 

Alberta állam igazságügyi minisztere hivatalos panaszt küldött a nemzeti bírói tanácshoz.

Camp első ízben felmentette a vádlottat, majd az ítéletet felülvizsgálták és egy újabb tárgyalást rendeltek el. Az ítéletet várhatóan januárban hozzák meg.

A gyanú szerint a hölgyet egy mosdóban erőszakolták meg, amiről a bíró úgy vélekedett, hogy a támadást az áldozat megelőzhette volna, ha „a fenekét belesüppeszti a mosdókagylóba”. 

A nő később azt nyilatkozta, ezek után még az öngyilkosság is megfordult a gondolataiban. „Rávett arra, hogy gyűlöljem magam” – fogalmazott.

Az igazságügyi bizottság jelentése szerint

„Camp bíró magatartása nyilvánvalóan lerombolta a bírói szerep pártatlanságát, integritását és függetlenségét, valamint aláásta a közbizalmat és azt a következtetést eredményezte, hogy a bíró képtelen a bírói feladatait ellátni” - adta hírül az Independent