Egy német-pakisztáni riporter inkognitóban elvegyült a migránsok között. Sajnos nem meglepő, amit köztük tapasztalt.
Shams Ul-Haq, szabadúszó különböző németországi menekülttáborokban vegyült el. Arra volt kíváncsi, miket csinálnak a migránsok, hogyan zajlik az élet köztük. Shams Ul-Haq már 15 éve él Németországban, korábban taxisofőrként is dolgozott, szóval tudja jól, mivel jár és hogyan zajlik az integráció. Tapasztalatait a Die Welt című lap szemlézte.

Az újságíró szerint a németországi menekülttáborok a terrorizmus melegágyai, a migránsok között vírusként terjed a szalafizmus, nyoma sincs tehát az integrációnak, a nyugati értékek elfogadásának.

A hatalmas menekülttáborok táptalajt adnak a szalafizmusnak és a szélsőségeseknek” – írta Shams Ul-Haq könyvében, melynek a címe: A terrorizmus melegágya.

Ul-Haq szerint a német rendőrség téved, amikor azt mondja, hogy az országban alig pár száz terrorgyanús bevándorló tartózkodik. A menekülttáborokban tapasztaltak alapján ez a szám akár több ezer fő is lehet – mondja Ul-Haq. Az újságíró beszámol arról is, hogy a migránsok lakásainál szalafista “önkéntesek” is gyakran felbukkannak, akik azt híresztelik: a németek a keresztény hitre fogják őket áttéríteni.

Az újságíró szerint nem csak a szélsőséges iszlamizmus a probléma, a táborokban ugyanis virágzik a drog-kereskedelem.