Annak ellenére, hogy egy 17 éves afgán erőszakolta és ölte meg a lányát, egy menekülteket segítő német alapítvány támogatására szólított fel Clemens Ladenburger – derül ki a PestiSrácok.hu külföldi lapszemléjéből.
Ismert, Németországban óriási indulatokat gerjeszt Maria Ladenburger szörnyű tragédiája és meggyilkolása. A fiatal afgán férfi által meggyilkolt medika önkéntesként dolgozott egy menekülttáborban. Az áldozat apja, aki egy magas rangú tisztségviselő az Európa Parlamentben a lánya temetése előtt arra kérte a gyászolókat, hogy ne virágra, vagy koszorúra költsenek, hanem az arra szánt pénzt vagy egy bangladesi templom, vagy egy menekülteket segítő német alapítvány javára utalják el. Közben a szövetségi rendőrfőnök Angela Merkel német kancellárt tette felelőssé a migránsok által elkövetett gyilkosságokért.

Maria Ladenburger egy buliból tartott hazafelé biciklivel Freiburg egyetemi városában, amikor a kerékpárúton megtámadták. Megerőszakolták, majd vízbe fojtották, a testét a Dreisam folyóban találták meg később. A buliból éjjel 2:40-kor indult haza, amikor a Schwarzwald Stadion mögött, a folyó partján szembetalálkozott az afgán menekülttel. A megdöbbentő eset még október 16-án történt, de csak a gyanúsított pénteki letartóztatása után hozták nyilvánosságra. A rendőrök a kerékpárút közelében egy bokron megtalálták az elkövető egy hajtincsét, amely alapján szűkíthették a kört, valamint Maria sálját, amelyen szintén megtalálható volt a tettes DNS-nyoma. A 17 éves gyanúsított tavaly érkezett Németországba kíséret nélküli kiskorúként, és egy helyi családnál lakott. Elfogása után beismerte tettét.

Maria Ladenburger szabadidejében egy freiburgi menekültotthonban dolgozott segítőként, de azt nem tudni, találkozott-e korábban a gyilkosával. David Müller, a rendőrség speciális ügyosztályának vezetője szerint a tanúvallomások és az internetes nyomozás révén fel tudják deríteni a Maria életének utolsó óráiban történteket.
3b043ed500000578-3998478-maria_was_drowned_after_being_raped_her_body_found_in_the_river_-a-5_1480846568946
Maria szabadidejében egy menekülttáborban önkéntesként dolgozott Fotó: Facebook
A gyilkosság tovább növeli a nyomást Angela Merkel kancelláron, aki 2015 óta több, mint egymillió migráns előtt nyitotta meg Németország határait.
Angela Merkel szerint a fiatal lány gyilkosára ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint a németekre, ezért, ha bebizonyosodik, hogy valóban az afgán fiatal ölte meg a mediciniát, akkor börtönben a helye. Viszont kiemelte, hogy nem kell azonosítani ennek az “egyetlen afgánnak” a tettét a menekültek egész csoportjával. A német alkancellár, Sigmar Gabriel (SPD) a Bildnek adott nyilatkozatában óvta a sajtót attól, hogy a közvéleményt a menekültek ellen hangolja. Azt is mondta, hogy bármennyire szomorú, ilyen és ehhez hasonló gyilkosságok már a migránsválság előtt is léteztek, még mielőtt az első menekültek megérkeztek volna Afganisztánból vagy Szírából.  Freiburg főpolgármestere, Dieter Salomon pedig azt mondta egy interjúban a Spiegelonline-nak: “Az a tény, hogy menekült követte el a gyilkosságot nem teszi súlyosabbá a tragédiát, akár német is lehetne a tettes, akkor is ugyanolyan megrendítőnek tartanám azt, ami történt”
Spiegel cikke szintén arra helyezi a hangsúlyt, hogy vannak, akik gyűlöletkeltésre használják a történteket, a migránsok ellen hangolva a közvéleményt.
A Washington Post az eset kapcsán Angela Merkelt idézi, aki “tragikus eseménynek” nevezi a gyilkosságot és arra hívja fel a figyelmet, hogy nem kell egy elkövetővel azonosítani egy egész csoportot. A lap megemlíti azt is, hogy a fiatal lány szabadidejében migránsokat segítő önkéntes munkát végzett.
Németországban egy civilekből álló csoport, az Einzelfall a migránsok által elkövetett bűneseteket interpretálja. A térképen szereplő bűncselekményeketkülönböző színű gombostűk jelzik, annak megfelelően, hogy milyen típusú eseményről van szó. A gyűjtésbe csak olyan bűncselekmények kerülhetnek bele, amelyeket rendőrségi közlemény támaszt alá, illetve megbízható sajtótermék közöl. Az ötletgazda, Petra Berger egy Facebook oldalt is indított, ide kerül fel minden egyes újabb migránsok által elkövetett bűncselekmény, de megtalálhatók itt különféle statisztikák, táblázatok a bűnelkövetésekről.
kepkivagas
Megdöbbentő adatok a migránsok által elkövetett bűncselekményekről
A statisztikai adatok megdöbbentő bűncselekményeket rejtenek, amelyek szinte terrorban tartják a lakosságot. A nők rendszeres célpontjai egyénileg vagy csoportosan elkövetett szexuális zaklatásnak. Sokszor késsel fenyegetik, földre lökik, falhoz nyomják vagy megütik őket, hogy engedelmeskedjenek, kísérőiket gyakran súlyosan bántalmazzák. A sértettektől gyakran a telefonjukat, pénztárcájukat is elveszik. A migránsok nem ritkán a nemi szervüket mutogatják, illetve maszturbálnak a nyílt utcán.
Elképzelhető, hogy ugyanaz az afgán férfi ölte meg azt a 27 éves fiatal nőt, aki kocogás közben tűnt el. A fiatal anyuka holttestét Freiburg közelében találták meg, a helyszínen szexuális bűncselekményre utaló nyomokat is rögzítettek.
carolin-g
Carolin kocogás közben tűnt el, szintén Freiburgban. A fiatal nőt lehet, hogy ugyanaz az afgán férfi gyilkolta meg, mint Maria-t.
Carolin G. kocogás közben tűnt el, helikopterrel és hőkamerával is kutattak utána. Vérnyomokat találva jutottak el holttestéhez.
A bevándorlók kisebb-nagyobb konfliktusaikat a kezük ügyébe kerülő szúró-vágó eszközökkel rendezik- legalábbis a bűnügyi statisztika erre utal. A nekik nem tetsző személyeket legtöbbször késsel vagy baltával sebesítik meg, esetleg végzik ki. Nem ritka a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekmény sem.
Bad Kissingenben egy bevándorló egy 8 éves gyermek előtt vetkőzött csupaszra és kényszerítette őt, hogy fogja meg a nemi szervét. Mettmannban egy bevándorló lefogott egy 13 éves kislányt, meg akarta erőszakolni, mivel azonban nem járt sikerrel, lefejelte őt. Kielben egy 7 éves kislány olyan súlyos szexuális zaklatásnak esett áldozatul, hogy életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta.
Freiburgban segítette önkéntesként a migránsokat Maria Ladenburger, akinek holttestét egy folyó partján találták meg még októberben. Azt még nem tudni, hogy volt-e korábban kapcsolat közte és a 17 éves afgán gyilkos között, annyi azonban bizonyos, hogy megerőszakolta, majd vízbe fojtotta migráns támadója. A hatóságok nagy erőkkel keresték az elkövetőt, több, mint 1400 mintát vetettek össze a helyszínen talált DNS-ekkel. A rendőrségi tájékoztatás szerint egyébként ezek alapján jutottak el a 2015-ben menekültként érkezett afgánhoz. Az Unicef már többször felhívta a figyelmet arra, hogy a tömegével érkező fiatal migránsok komoly veszélyt jelentenek a befogadó országok számára.
dwo-vm-sex-killer-neu-01-jpeg22-2
Két eltűnés egy hónap alatt. Mindkét nőt megerőszakolták és meggyilkolták Freiburg környékén
Csak Freiburg környékén 123 olyan súlyos bűncselekményt követtek el migránsok az elmúlt időszakban. Néhány hónappal ezelőtt tizenhét afrikai bevándorló erőszakoskodott két nővel szemben, az esetről még a rendőrség is ellentmondóan nyilatkozik. Ami biztos: három férfit letartóztattak az üggyel kapcsolatban.
kepkivagas
Freiburgban és környékén a migránsok által elkövetett bűnesetek. Szexuális zaklatás, nemi erőszak, rablás, fenyegetés a leggyakoribb. Forrás: google
Maria édesapja magas rangú tisztviselőként dolgozik az Európa Parlamentben, aki lánya temetésén azt kérte, ne virágokra költsenek, inkább egy bangladesi templom számára vagy pedig egy menekülteket segítő alapítványnak utalják azt az összeget, amit koszorúra szánnának.
48305522_large
Virágot nem, de adományt kért egy templom és egy menekülteket támogató alapítvány számára a a gyászoló család. Fotó: FAZ 
A német közhangulat egyre inkább bevándorlásellenes, többen úgy vélekednek, Merkel elhibázott politikai játszmájának köszönhetően kell félniük saját hazájukban és van veszélyben az életük. Ráadásul megszólalt a szövetségi rendőrfőnök Rainer Rendt, aki azt nyilatkozta, “ha Angela Merkel nem engedte volna be a menekülteket, ezek az áldozatok még ma is élhetnének.”
PestiSrácok.hu, Fotó:Facebook