Nem zárják be a németországi karácsonyi vásárokat.
Valószínűleg lelőtték a berlini merényletben használt lengyel kamion vezetőjét – mondta a brandenburgi belügyminiszter. Karl-Heinz Schröter a tartományi belügyminiszterek és a szövetségi belügyi tárca vezetőjének telefonkonferenciája után azt mondta, hogy a kamion vezetőfülkéjében holtan talált emberrel lőfegyver végezett. Az illető nem támadó, hanem áldozat, minden bizonnyal a lengyel rendszámú kamion lengyel sofőrje.

A belügyminiszterek megállapodtak, hogy nem zárják be a mintegy 2500 németországi karácsonyi vásárt, de megerősítik védelmüket és felülvizsgálják a biztonsági intézkedéseket. Nem halasztják el a berlini belvárosba tervezett hagyományos szilveszteri népünnepélyt sem, amelyen mindig százezrek vesznek részt.

Berlinben több karácsonyi vásárt a keddi nyitás után rögtön be is zártak, a szervezők szerint az áldozatok és a hozzátartozók iránti tisztelet miatt. Szerdától ismét a megszokott rendben üzemelnek. Kedden félárbócra engedték a zászlókat Németország valamennyi állami intézménynél.

Sajtóértesülések szerint a gyanúsított tagadja, hogy bármi köze lenne a támadáshoz.