Andreas Knapp a lipcsei Deutschlandradio Kulturnak adott interjút. Az 58 éves katolikus pap közel-keleti muszlim és keresztény gyerekekkel foglalkozik. 
Sok nehéz sorsú gyereknek segít a tanulásban. Nemrég a rádióban arról beszélt, hogy a keresztény gyerekek nehéz helyzetben vannak, mert a muszlim bevándorlók folyamatosan zaklatják és terrorizálják őket. – számolt be róla a Breitbart. 
A pap arról is beszélt, hogy az egyik keresztény gyereknek ott kellett hagynia az iskolát, mert a muszlim társai egyfolytában zaklatták, többek között azért, mert disznóhúst evett. 

Egy másik 13 éves gyerek is hasonló dolgokon ment keresztül a szászországi menekülttáborban. A fiú Knapp atyának elmesélte, hogy a muszlim gyerekek a keresztényeket egyáltalán nem tisztelik, sőt sok esetben gyűlölködve beszélnek róluk. 
A muszlimok sokszor még együtt sem akarnak játszani a keresztény gyerekekkel.

Knapp atya szerint a fiatal muszlimok azért viselkednek ennyire megvetően a keresztény társaikkal, mert úgy hiszik, hogy a keresztények együttműködnek a nyugati kormányokkal, mivel ott nagyon sok keresztény él.