Orbán Viktor ismételten bebizonyította, hogy a nemzetáruló, a szégyenletes december 5-ét generáló baloldalt nem szabad összetéveszteni a Fidesszel!
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a romániai magyaroknak ki kell állniuk az érdekeikért, ezért a miniszterelnök a vasárnapi romániai parlamenti választásokon való részvételre buzdított Szatmárnémetiben, ahol találkozott Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével is.

Minél nagyobb arányú részvételre biztatta a romániai magyarságot a vasárnapi romániai parlamenti választásokon Orbán Viktor miniszterelnök Szatmárnémetiben, miután tárgyalt Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével.

"Azt szeretném, ha nem lehetne átnézni a magyarokon" - mondta a kormányfő, hangsúlyozva: a romániai magyaroknak ki kell állniuk az érdekeikért. A román-magyar együttműködés minőségét is jelentősen befolyásolja a romániai magyar közösség ereje - tette hozzá.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök pedig arról beszélt, hogy egy nagy győzelem erős parlamenti képviseletet jelentene a romániai magyarságnak a bukaresti törvényhozásban. "Amikor a közös dolgainkról van szó, akkor összefogunk" - mondta.