Az Iszlám Állam rövid időn belül megsemmisítő vereséget szenved, az eszméi azonban nem. A terrorszervezet fele elpusztul a szíriai és iraki harcokban, a másik fele azonban szétszéled a világban. Nógrádi György szerint a karácsony közeledtével nő a keresztények elleni merényletek száma.
A biztonságpolitikai szakértő az M1-nek elmondta, hogy szerinte, ha az Egyesült Államok és Oroszország Donald Trump beiktatása után kiegyezne, akkor sokkal könnyebben lehetne fellépni a nemzetközi terrorizmus ellen.

Jelenleg azonban még ott tartunk, hogy az USA legfőbb szövetsége, Nagy-Britannia egyértelműen az oroszokat hibáztatja a Szíriában jelenleg zajló események miatt.

Nógrádi szerint azok a merénylők, akik manapság még főleg a harmadik világban követnek el támadásokat civil célpontok ellen, el fognak jutni Európába, és megpróbálnak behatolni Oroszországba és az Egyesült Államokba is.

A terrorveszély tehát az Iszlám állam szétverése után rövid távon nőni fog, utána a terrorellenes országok politikáján múlik, csökken-e
– mondta a szakértő.

A kairói kopt katedrálisnál történt vasárnapi robbantás kapcsán Nógrádi elmondta, hogy a karácsony közeledtével mindenütt növekszik a keresztények elleni merényletek száma a világon.

A kurdok által elkövetett isztambuli merénylet kapcsán a szakértő hangsúlyozta, hogy az Recep Tayyip Erdogant erősíti. Hiába hal meg ugyanis 20-30 szerencsétlen rendőr vagy katona, a török politika érdemben nem változik, miközben a lakosság hangulatának változása az elnöknek kedvez.