Tíz hónap alatt tíz terrortámadást hiúsított meg idén Oroszországban a KGB-utód FSZB Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint. Állítólag a terrorcselekményeket "párizsi mintára" tervezték meg: a pokolgépek felrobbantása után tüzet nyitottak volna a tömegre – írja az MTI. 
Tíz hónap alatt tíz terrortámadást és több mint 30 terrorista vonatkozású bűncselekményt akadályozott meg idén a KGB utódja, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat – a hírt maga Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentette be. Szavai szerint az FSZB "támadólag és határozottan" lépett fel.

Az orosz kommandósok nem finomkodnak a migránsokkal

Az FSZB szerdán Moszkvában részt vett egy iszlamista terrorszervezet 12 tagjának őrizetbe vételében. Sajtóértesülések szerint novemberben pedig Moszkvában és Szentpéterváron végrehajtandó terrorakciókat akadályozott meg,  illetve több tucat közép-ázsiai embert fogott el.

A hírek szerint az FSZB a terroristáktól saját készítésű, repesszel megtöltött pokolgépet és fegyvereket foglalt le. Állítólag a terrorcselekményeket "párizsi mintára" tervezték meg, vagyis a pokolgépek felrobbantása után tüzet nyitottak volna a tömegre. 

Putyin elnök egyébként az orosz biztonsági tanács szerdai ülésén kijelentette, hogy Oroszországnak preventív módon kell reagálnia a gazdasága biztonságát érő fenyegetésekre. Mindezt ráadásul úgy, hogy nem zárkózik el a világgazdaságtól, és javítja saját versenyképességét.