Dél-Korea új szintre emeli a csíterek, vagyis a (netes) számítógépes játékokban csalással előnyt szerző játékosok elleni harcot. 
Pontosabban nem is a játékosokat célozzák: az ország új törvényei alapján akár 5 év börtönt vagy 43 ezer dolláros, vagyis 12,5 millió forintos pénzbüntetést is kaphat az, aki a játék használati feltételeiben meghatározott szabályok kijátszására alkalmas programokat, például automata célzórendszert, a falon átlátó kiegészítést, vagy bármi hasonló, jogosulatlan előnyt adó dolgot fejleszt vagy terjeszt.

A törvény nem kizárólag a profi e-sportot célozza, bár az lenne a kézenfekvő, tekintve, hogy mennyire népszerű és mennyi pénz van benne, főleg Dél-Koreában. Ugyanakkor fals iránynak tűnik a készítők kriminalizálása, sokkal inkább a programok használatából konkrét előnyt vagy nyereséget szerzőket kellene felelősségre vonni. Főleg akkor, ha azt nézzük, hogy a törvény a játék felhasználási feltételeit veszi jogsértésnek, márpedig ez sokszor nem feltétlenül csalást segítő alkalmazások fejlesztését jelenti, van, hogy a játék lehetőségeit a saját ötleteik alapján bővítő modderek is belefutnak ebbe a tiltásba.