Az emberek pánikba estek, házaikból kirohantak az utcákra és a magaslatokon kerestek menedéket egy esetleges szökőártól tartva.
A Richter-skála szerint 6,5-es erősségű földrengés rázta meg szerdán az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét, legkevesebb húsz ember meghalt – közölték a hatóságok.

A földrengés központja a tengeren, tíz kilométer mélyen volt, 92 kilométerre keletre Banda Aceh városától.

A rengést legalább öt utórengés követte. Az emberek pánikba estek, házaikból kirohantak az utcákra és a magaslatokon kerestek menedéket egy esetleges szökőártól tartva. Házak dőltek össze. Sokan a romok alá szorultak, őket a mentőalakulatok próbálják meg kimenteni. Sok a sérült és a halott. A halottak között gyerekek is vannak.
Repost #UstYusufMansyur .  Ya Allah .  Tolonglah Kami,  Tolonglah Aceh .  Amin #aceh @Aceh pic.twitter.com/l2gq44OV0e
— nur ilham (@nurilham988) 2016. december 7.

A hatóságok nem rendeltek el szökőár veszélyére figyelmeztető riadót.

Idén júniusban egy hasonló erősségű földrengésben nyolcan meghaltak Szumátra nyugati partvidékén.

Indonézia a csendes-óceáni “tűzgyűrűn” fekszik, ahol különösen gyakoriak a földrengések, illetve a vulkáni kitörések. Tizenkét éve, 2004 decemberében egy 9,3-as erősségű földrengés történt az indonéziai Szumátra szigetétől nyugatra az Indiai-óceán mélyén, és a földmozgást követő szökőár az óceánnal határos tizennégy országban összesen legalább 230 ezer halálos áldozatot követelt, valamint kétmillió embert tett földönfutóvá.

Forrás: MTI