A német államügyészség megerősítette, hogy őrizetbe vettek négy embert, akik kapcsolatban állhattak a berlini mészárlás feltételezett elkövetőjével, a tunéziai származású Anis Amrival – közölte a Bildre hivatkozva az Index. A WDR (Westdeutscher Rundfunk) szerint Dortmundban voltak az elfogások, két lakás átkutatása után. Amri az ottani szalafistákkal volt kapcsolatban.
A Bild azt is írja, hogy Berlinben hajnali négykor összehangolt házkutatásokat tartottak a hatóságok Kreuzberg, Moabit és Prenzlauer Berg berlini városrészekben, de a gyanúsítottat nem fogták el. A rendőrök a Großbeerenstraßén, a Perleberger Straßén, és a Lychener Straßén csaptak le. Este fél nyolckor ellenőriztek egy embert a Großbeerenstraßén, aki hasonlít a gyanúsítottra, de végül kiderült, nem ő volt, írta a lap.

A WDR azt közölte, hogy Emmerichben egy menekültszállást kutatott át mintegy száz rendőr. Amri korábban itt adta be menekültkérelmét, ez volt a kijelölt lakhelye.

Közben Amri családja a sajtón keresztül kérte a gyanúsítottat, hogy adja fel magát. Erről beszélt az AP hírügynökségnek a testvére, Abdelkader Amri, valamint a Bildnek egy másik fivére, Walid Amri is, akinek állítása szerint nem sok kapcsolata van a gyanúsítottal:

A Facebookon láttam, hogy a testvéremet keresik

A tunéziai Oueslatiában élő családot sokkolták a hírek, írta a német bulvárlap. Szerintük Anis Amri az olasz börtönben radikalizálódhatott, ahová akkor került, amikor elhagyta Tunéziát.