Egy 18 éves lány öngyilkosságot követett el texasi otthonukban a családja előtt, miután valakik hónapokig zaklatták a közösségi oldalakon.
A lány, Brandy Vela kedden küldött családtagjainak egy e-mailt, amiben arról írt, hogy azt tervezi, öngyilkos lesz. A családtagok azonnal hazarohantak, a lány még élt, de már egy fegyvert fogot a mellkasához, és sajnos nem tudták meggyőzni, hogy tegye le a fegyvert. Így az öngyilkosságnak nagyszülei és szülei is szemtanúi voltak.

Apja egy helyi adónak, a KHOU-nak úgy nyilatkozott, próbálták lebeszélni az öngyilkosságról, de „ő azt mondta, már túl messzire jutott, hogy visszaforduljon. Nagyon szerencsétlen, hogy látnom kellett ezt. Nagyon nehéz, hogy látod, lányod azt mondja neked, hogy fordulj meg. Tehetetlennek érzed magad.”

Az apa szerint azért lett öngyilkos lánya, mert az interneten éveken keresztül zaklatták súlya miatt, aztán áprilisban már kamuprofilokat is indítottak nevével és képével, amelyeknél „szexért esdekel”.

A lány a zaklató hívások miatt telefonszámot is cserélt, valamint a rendőrségen is bejelentést tett, de továbbra sem szűnt meg a terrorizálása.

Brandy testvére a CNN-nek azt nyilatkozta, a rendőrségnél azt mondták nekik, hogy a zaklatókat nem tudják beazonosítani az interneten keresztül, így nem tehetnek semmit, amíg nem kezdenek el verekedni, vagy ilyesmi.

A 18 éves lány testvérének küldött üzenete végén azt írta: „ annyira szeretlek, kérlek, emlékezz rá, hogy mindent nagyon sajnálok.”

A texasi rendőrség vizsgálja az ügyet.