Egész Ausztriát sokkolta a hír, hogy kilenc iraki migráns megerőszakolt egy német nőt Bécsben. A rendőrség csak most szólalt meg a szilveszteri horror kapcsán.
Ahogy az lenni szokott, hiába követnek el rengeteg szörnyű támadást erőszakos bevándorlók, sem Németországban, sem Ausztriában a rendőrség nem igazán akarja tájékoztatni a történtekről a nyilvánosságot. A hatóságok rendszerint csak akkor adnak ki közleményt, ha valamelyik helyi lap fényt derít a borzalmakra.

A napokban újabb ilyen történet látott napvilágot.

Az osztrák Kronen Zeitung számolt be arról, hogy szilveszter éjjel a bécsi Schwedenplatz közelében kilenc iraki bevándorló megtámadott és csoportosan megerőszakolt egy 28 éves német lányt.

A fiatal nő a barátait akarta meglátogatni az év utolsó napján az osztrák fővárosban. Az ügyészségi papírok szerint, a lány az egyik barátjával iszogatott épp a bárban, amikor hirtelen rosszul lett és kiment, hogy friss levegőt szívjon. Ekkor már hajnali 3 volt.

Látva, hogy alig áll a lábán, a migráns banda megragadta, elcipelte őt egy házba, levetkőztette és befektette egy sötét szobában egy ágyra.

A támadók ezt követően egyesével mentek be hozzá, hogy megerőszakolják a félig öntudatlan lányt, hogy ne tudja felmérni hányan is voltak valójában.

A lány később elmondta a rendőrségnek, hogy könyörgött a támadóinak, hogy álljanak le.

“Kérlek, én ezt nem akarom!”

A banda viszont nem engedett, miután mindannyian megerőszakolták, felhúzták rá a ruháit és kirakták egy villamosmegállóban. Ekkor a járókelők kihívták a rendőrséget és elszállították a kórházba.

A rendőrség azzal magyarázta a felháborító bűncselekmény elhallgatását, hogy védeni akarta az áldozat jogait.

A rendőrség kilenc iraki bevándorlót most azzal gyanúsít, hogy elkábították a nőt annyira, hogy ne tudjon védekezni és ellenállni. A közleményben ezt írják: “Miközben az egyikük megerőszakolta, a többiek a szomszéd szobában várták, hogy bemehessenek.”

Miután az áldozatot elengedték a kórházból, ahol számos fizikai sérüléssek kezelték, pszichiátriai kezelésre is szorult, mivel gyógyszer nélkül nem tudott aludni.

A támadók először egymást vádolták a történtekért, majd azt állították, hogy a nő beleegyezett az együttlétbe.