Szomorú, ahogy Haitinak sorozatos csapásokkal kell megbirkóznia. 
Haiti a karibi térség csodálatos szigetországa. A Dominikai Köztársaság közvetlen szomszédját ugyanakkor gyötrelmes csapások érik az utóbbi időben. A 2010. évi hatalmas földrengést követően idén a Matthew hurrikán söpört végig a területen, mindkét katasztrófa rengeteg emberáldozatot követelt, és óriási anyagi károkat okozott az országnak. A környék legszegényebb állama még ki sem heverte mindezt, már jött is a következő nehézség: a pusztító kolerajárvány.

Kegyetlen pusztítást végzett Haiti területén az októberi Matthew hurrikán. A 230 kilométer/óra sebességű ciklonban városok és falvak dőltek össze, a járhatatlanná vált utak nehezítették a mentést, és közel ezer ember vesztette életét. A kínzó próbatételek azonban nem értek itt véget.

Az országban ugyanis ezt követően egy pusztító kolerajárvány ütötte fel a fejét, és elképesztő gyorsasággal kezdett terjedni. A hurrikán halottait tömegsírokba kezdték temetni, a vírust azonban így sem sikerült megállítani. A terjedésben szerepe van a szennyvízelvezetők és a tisztítórendszerek meghibásodásának is, az esős hónapok áradásai pedig még veszélyesebbé teszik a környéket.

Mivel a betegség kóros hasmenéssel és hányással jár, a gyors kiszáradás következtében néhány hét leforgása alatt emberek százai vesztették életüket. A hatóságok ezért vizet, élelmet és gyógyszereket igyekeztek biztosítani a haiti lakosság számára. A mentőcsapatok pedig a víztisztító berendezések javításán dolgoztak.