Kis híján százezer aláírásnál jár az a petíció, amellyel rá akarják kényszeríteni Melania Trumpot, hogy hagyja el New York városát, és költözzön át Washingtonba, a Fehér Házba.
Igencsak provokatív és megosztó módon támadja a New Yorki-i városvezetés egy része Donald Trump megválasztott amerikai elnök szlovén származású feleségét, Melania Trumpot. Az Independent beszámolója szerint már majdnem százezer aláírást összegyűjtöttek annak érdekében, hogy száműzhessék Melania Trumpot a városból tekintettel arra, hogy rendkívül megterhelő lenne az adófizetők pénzéből a First Lady különleges védelmét biztosítani.

Mint ismert, korábban nemcsak Melania, hanem maga Donald Trump is hangsúlyozta, nem szívesen költözik át a Trump-toronyból a Fehér Házba. Sajtóértesülések szerint azonban a megválasztott elnök biztosan el fogja foglalni a Fehér Ház rezidenciáját, az azonban egyelőre kérdéses, hogy a First Lady követi-e.

Ugyanis Melania hangsúlyozta, számára a családi élet fontosabb, mint az efféle protokolláris szabályok betartása. Ennek fényében még egy évig, továbbra is a Trump-torony 58. emeletén található luxuslakásában szeretne maradni, hiszen minden áron meg szeretné várni, hogy a 10 éves kisfia befejezze az iskolai tanévét, Manhattenben.

Becslések szerint naponta megközelítőleg egy millió dollárba kerülne Melania külön védelmének biztosítása a Trump-toronyban, amelyet a korábban említett petíció lenne hivatott megakadályozni.