A brit közmédia egészen döbbenetes új reality-sorozattal rukkolt elő, melyben nemcsak teret, hanem jelentős rendezői támogatást is kapott egy már a börtönt is megjárt szereplő, aki nem mellékesen masszív Iszlám Állam-szimpatizáns. 
A muszlim Big Brothernek csúfolt Muslims Like Us című reality-sorozat elméletben arra lenne hivatott, hogy 10 különböző identitású, de azonos vallású – jelen esetben muszlim – ember összeköltözése kapcsán felszínre kerüljenek az egymás, és a társadalom közt húzódó feszültségek.

Azonban BBC-2 csatornán futtatott, közpénzből elkészített sorozat már a megjelenése előtt hatalmas botrányt váltott ki a brit TV-nézők józanabbik felében. 

Ugyanis az egyik muzulmán reality-szereplő nem más, mint Abdul-Haqq – polgári nevén Anthony Small –, aki nemcsak egy köztörvényes csaló, hanem egy börtönt is megjárt, nyíltan az Iszlám Állam propagandáját terjesztő személy.

Mint ismert, Abdul-Haqq több, mostanra már betiltott szalafita rendezvényen is részt vett Nagy-Britanniában, továbbá több ízben nyilvánosan elbagatellizálta az ISIS által lefejezett keresztények és jazidik halálát.

Természetesen a felháborodás hullámai el is érték a BBC vezetőségét.
Azonban a liberális köztévé egészen döbbenetes érveléssel próbálta megvédeni Abdul-Haqq képernyőre kerülését. A vezetőség indoklásában kifejtette, hogy a műsor szempontjából szükség van Abdul-Haqq-ra, hiszen egy olyan álláspontot és világnézetet képvisel, amely számos muzulmán véleményét visszatükrözi a jelenlegi brit társadalomban."

Továbbá indoklásuk szerint hiba lenne elkendőzni, vagy úgy csinálni, mintha ezek a vélemények a muzulmánok körében nem léteznének, hiszen így az általuk feltett kérdések  megválaszolatlanul maradnak. 

Nagy kérdés, hogy a brit köztelevízió miért érzi szükségét annak, hogy Abdul-Haqq-nak médiafelületet biztosítson, miközben nyílt hadviselést folytat olyan konzervatív, a fősodratú, liberális politikát bíráló politikusokkal szemben, mint Orbán Viktor, Donald Trump vagy éppen Nigel Farage.