A fiatal, kísérő nélküli tinédzserek így akarnak pénzt szerezni a továbbutazásukhoz.
Athénban korábban sem volt ismeretlen a prostitúció, de a migránsok megérkezésével ez a fajta „kereskedelem” egészen új szintre emelkedett: a főváros szívében található Viktória teret ellepték a fiatal migránsfiúk, akik pár euróért árulják magukat. A többségük egyedül érkezett Európába, és csak ebben látnak esélyt a túlélésre.

A görög migránstáborok túlzsúfoltak, és ott ezeknek a magányos fiataloknak kevés esélyük van a nyugodt életre: az erősebb, csapatokban cirkáló férfiak megszerzik a sátrukat, a matracukat, az ételüket vagy a kevéske pénzüket. Ezért a fiatalok inkább az utcát választják: itt kereshetnek némi pénzt, és néhány órára, vagy a szerencsések akár néhány hétre fedett, fűtött helyen feküdhetnek le aludni, miután teljesítették kuncsaftjuk kéréseit.

A veszély azonban itt sem kicsi: embercsempészek és potenciális futtatók tucatjai köröznek a prostitúciót választó fiatalok körül, akik a pénzükre és a szolgálataikra pályáznak. Mivel ezek a fiúk tovább szeretnének jutni Németországba, Svédországba vagy éppen az Egyesült Királyságba, bármilyen megoldásba belemennek – így válnak sokszor áldozattá.

Az egyik fiatal azt mondja, ő azért jött Európába, hogy itt állást kapjon, jó pénzt kereshessen, aminek köszönhetően az édesanyja is utána tudna jönni. Most viszont az utcákat járja gazdag kuncsaftokat keresve, miközben vallásilag is elítéli a homoszexuálisokat. Mégis, nap mint nap megy „dolgozni”, és már rég nem reménykedik abban, hogy valaha is újra látja az édesanyját.

A görög rendőrség is tudja, hogy sok fiatal a testét árulva próbál pénzhez jutni – de amíg hozzájuk nem érkezik panasz, nem tudnak mit tenni a járőrözésen kívül. .

A görög kormány számításai szerint jelenleg 1200 kísérő nélküli, fiatalkorú migráns vár menedékre az országban – a valós számuk azonban ennél sokkal magasabb, mivel sokan nem regisztráltatták magukat, attól tartva, hogy visszaküldik őket az országukba. Annál ugyanis szerintük még az is jobb, ha mindennap prostituáltként keresik a pénzüket.