Amerikában már be is tiltották!
A hét hetes kislány, Grace Roseman édesanyja mindenhol betiltatná a gyermeke halálát okozó kiságy forgalmazását. Az ágyat úgy tervezték, hogy egyszerűen a szülők ágyához lehessen rögzíteni, így a pici és édesanyja habár teljes biztonságban, mégis egymás mellett aludhasson. A kis Grace halálát azonban épp ez okozta.

Az ágy rendelkezik egy kis peremmel, hogy megakadályozza, hogy a kicsi a szülők közé kerüljön, vagy esetleg alvás közben ők feküdjenek rá. Az újabb modellek ráadásul ezt még egy biztonsági hálóval is kiegészítik, csakhogy Gracenek egy régebbi típust szereztek be a szülei, ami még nem rendelkezett ezzel a funkcióval.

Édesanyja reggel fél kilenc körül tette le aludni, majd amikor egy idő után visszament, hogy megnézze, minden rendben van-e, már eszméletlenül találta a kislányt, fejével az ágyon, a biztonsági perem fölött fekve. Amikor berohant vele a kórházba az orvosok már nem tudtak segíteni rajta, csak a halál okát sikerült megállapítaniuk, ami a kiságy pereme által okozott fulladás volt.