Tüzet nyitottak az Egyesült Államok délkeleti részén egy unokájával bevásárolni induló asszony autójára, amiért "nem haladt elég gyorsan egy stoptáblánál", a kilőtt golyó megölte a kocsiban ülő hároméves kisfiút - közölte vasárnap a rendőrség.
Az eset Arkansas szövetségi állam fővárosában, Little Rockban történt szombat este. 

Egy autós feldühödött a nagymama lassúságán: előbb dudálni kezdett, majd kiszállt gépkocsijából és tüzet nyitott az előtte álló autóra. A kisfiút legalább egy lövedék eltalálta. Az asszony, aki nem sebesült meg, ezután elhajtott és egy bevásárlóközpontból értesítette a rendőrséget. A kisfiú röviddel a kórházba szállítás után életét vesztette. 

Az utóbbi néhány hétben ő már a második kisgyerek, akit a városban egy közúti incidens során öltek meg. Múlt hónapban egy kétéves kislány halt meg, amikor egy autóból tüzet nyitottak az őt szállító járműre.

Steve McClanahan rendőrhadnagy elmondta, hogy a nyomozók szerint a fiú és nagymamája "teljesen ártatlanok voltak" és semmi közük a rájuk támadóhoz, akit jelenleg köröz a rendőrség. 

Kenton Buckner rendőrfőnök szerint a történtek sokkolták a városban élőket, különösen mert a fiatal áldozatok teljesen ártatlanok és alig tehetnek valamit saját maguk megvédésére. Hozzátette: nem tudja, hogy a két eset között van-e bármilyen összefüggés.

MTI