Legalább 30 jemeni katonát ölt meg és további legalább 40-et megsebesített egy öngyilkos robbantó a dél-jemeni Áden nagyvárosának egyik laktanyájában – közölték helyi tisztségviselők.
A Reuters hírügynökség egy, a biztonsági erőkhöz tartozó forrása legalább negyven halálos áldozatról és hetven sebesültről számolt be.

A támadó a havi zsoldjuk kifizetésére várakozó katonák között hajtotta végre a robbantást – tették hozzá kormányzati források.

Ez már a sokadik olyan merénylet a nemzetközileg elismert kormány ellenőrizte dél-jemeni kikötővárosban, amelyet a Szaúd-Arábia által vezetett jemeni beavatkozásban részt vevő erők ellen követnek el. A katonák elleni gyilkos támadásokért újra és újra az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai vállalnak felelősséget.

Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnök nemzetközileg elismert kormánya, amelyet a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció tavaly március óta légicsapásokkal támogat, csaknem két éve háborúzik az Irán támogatását élvező – Ali Abdalláh Száleh volt elnökkel szövetséges – síita húszi felkelőkkel, akik 2014 szeptemberében elfoglalták a jemeni fővárost.

A jemeni harcokban becslések szerint legalább 10 ezer ember halt meg, a sebesültek száma csaknem 37 ezer, és milliók szenvednek az élelmiszer- és vízhiánytól. A lázadók kezén lévő fővárosban kolerajárvány is kitört.