Állítólag 2003-ban, a Bucsecs-hegység egy korábban ismeretlen területén egy szigorúan titkos román hírszerző szolgálat, valamint amerikai és román tudósok lenyűgöző felfedezést tettek, amely sok szerző és kutató szerint megváltoztathatja az emberiség történelmét.
Állítólag mélyen a föld alatt a romániai Bucsecs-hegységben egy rendkívül ősi civilizáció nyomaira bukkantak.

Évekkel később 2009-ben jelent meg a Transylvanian Sunrise (Erdélyi napfelkelte) című könyv, ami jelentős mértékben felrázta a paranormális kutató közösséget. (1) A könyv a felfedezés eltitkolásával foglalkozik, ami megtörtént, és azon erőfeszítéssel, hogy annak előnyeit csak meghatározott céllal használják ki, távol tartva a társadalomtól.

A könyv a Bucsecs-hegységben található úgynevezett román szfinx alatt tett felfedezést részletezi.

A Bucsecs-hegység a Kárpátok része, amely nyolc európai országban terül el. A Kárpátok nagy része azonban Romániában található, és ennek része a Bucsecs-hegység.

A legtöbbünk számára ismeretlen tény, hogy egy ősi szfinx található a Bucsecs-hegységben. 2002-ben a Pentagon műhold technológia segítségével egy anomáliát fedezett fel az ősi szfinx alatt.

A könyv, amely sokak szerint úgy hangzik, mint egy sci-fi regény azt részletezi, hogy a Pentagon egy geodéziai kémkedéshez használt műholddal egy különálló egységet fedezett fel a Bucsecs-hegység adott területén 2002-ben.

Az üres tér a hegy belsejében nem volt összegyeztethető a külsejével, ami a lejtőjétől egy bizonyos távolságra kezdődött közvetlenül a hegy belsejében. Az üres térnek egy jól kialakított alagút alakja volt, és az iránya tökéletesen megtervezettnek tűnt.

A műholdas szkennelés két nagy energatikai blokkot tárt fel a hegyben. A gátak mesterséges energiából készültek, az első egy olyan fal volt, amely eltorlaszolta az alagúthoz való hozzáférést. A második egy hatalmas kupola vagy félgömb volt, az alagút ellenkező végén, közel a hegy közepéhez.


Érdekes módon, ha visszatekintünk a történelemben, akkor azt találjuk, hogy a helyi legendák Zalmoxis-ról beszélnek, az ősi román nép (dákok) istenéről, és hogy hogyan készítette el lakóhelyét és szentélyét a hegy belsejében. (2)

Nehéz megítélni egy könyvet a borítója és néhány bevezető szó alapján. Sokan azonban úgy vélik, hogy a könyv nem más, mint egy kitalált történet és eszerint kell kategorizálni. De vajon nem mindegyik szenzációs felfedezést minősítették bonyolult átverésnek és kitalált történetnek?

Elég, ha csak a közelmúltra tekintünk vissza Egyiptomban, ahol régészek egy csoportja észbontó felfedezést tett, amikor egy ősi föld alatti labirintusra leltek, és a NRIAG című tudományos folyóiratban részleteket hoztak nyilvánosságra 2008-ban. Sajnos ezt a felfedezést távol tartották a társadalomtól annak ellenére, hogy a labirintus közismerten létezik.

Lehetséges, hogy ugyanez a helyzet a Bucsecs-hegységgel?

A kritikusok azt állítják, hogy a felfedezés – és a könyv – csupán állítás tények nélkül. Továbbá, a teljes terület egy üdülőhely közelében van. Sinai üdülőváros turizmusa a Bucsecs-hegységre épül, és sokan azt állítják, hogy a könyv és a felfedezésről szóló történet annak érdekében született, hogy növeljék a turizmust a területen.

Vajon mi lehet az igazság?


A történet szerint diplomáciai összetűzésbe keveredett a felfedezés miatt Románia és az Egyesült Államok, és megegyeztek abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra a felfedezést, és egy közös tudományos és katonai alakulat ment megvizsgálni a területet.

Amikor megpróbáltak bejutni a kupolába vagy galériába, egy hatalmas kőből készült kapu állta útjukat, de előtte egy láthatatlan energia akadály volt található, ami három ember halálát okozta. Egy négyzetes csiszolt kő megérintése után végül kinyílt a kapu, és beléphettek a nagy galériába.

A galéria egy 30 méter magas és 100 méter hosszú aulában végződött. Több nagy helyiséget is találtak, az egyikben egy sor kő asztalt, melyek egyike sem volt 2 méternél alacsonyabb. Az asztallapokat precíziós megmunkálással kialakított ki, és külünféle jelek és ismeretlen írások borították, melyek az ősi ékírásra hasonlítottak.

A szoba mindkét oldalán öt asztal állt, néhányon különböző tárgy volt, amelyek technikai eszközöknek tűntek. Több közülük lelógott a földre egy csomó fehér, áttetsző vezetékkel, amelyek fényes, ezüstös anyagból készült dobozokba futottak össze. A dobozok közvetlenül a földön voltak, a kábelek pedig rendkívül rugalmasnak és könnyűnek tűntek, és fény impulzusok haladtak bennük.

Amikor bármelyik asztalt megközelítették, egy holografikus kivetítő aktiválódott, és egy adott tudományterület aspektusait mutatta. A háromdimenziós képek tökéletesek voltak és mintegy két és fél méter magasak. A kivetítések maguktól működtek, ugyanakkor interaktívak is voltak, amikor valaki megérintette az asztalok felületét.

Azok, akik megépítették az egész komplexumot, valószínűleg nagyon magasak voltak. Ellenkező esetben nem lehet megmagyarázni a tárgyak hatalmas méretét.

Vasile Rudan kutató szerint konkrét bizonyítékok vannak arra, hogy Boziru falu közelében óriási csontvázakat találtak több mint 20 évvel ezelőtt. A falusiak egy dombon ástak, amikor egy legalább 2,4 méter magas ember csontvázára bukkantak. (3)

A hegy belsejében állítólag olyan tudásra leltek, ami sokkoló hatással lenne az egész emberiségre, ha nyilvánosságra hoznák. A fejlett technológia megmutatta az emberiség és a Föld történetét és olyan információkat az univerzumról, ami alapjaiban rázná meg több évezredes hitrendszerünket.