A chicagói rendőrség által közreadott kép Tesfaye Cooper chicagói lakosról 2017. január 5-én. Cooper egyike annak a négy 18 éves afroamerikai fiatalnak, aki megkötözött és megkínzott egy szellemileg visszamaradott fehér fiatalembert Chicagóban, és a bántalmazást élőben közvetítette a Facebook közösségi oldalon. A rendőrség mind a négy elkövetőt őrizetbe vette.
Frank Tibor Amerika-szakértő szerint még befejezetlen a polgárháború az Egyesült Államokban, a tényleges rabszolga-felszabadítás és jogegyenlőség kivívása után évtizedekkel még mindig befejezetlen a feketék és fehérek kapcsolatának normalizálása.

Frank Tibor az M1 aktuális csatornán szombat reggel ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Chicagóban négy fekete fiatal megkínzott és megsebesített egy mentális problémákkal küszködő fehér fiatalt, és az egészet élőben közvetítette a Facebookon.

A szakértő megjegyezte, az eset önmagában is borzasztó, de még nagyobb baj, hogy a több ezer facebookos néző nem avatkozott közbe.

Hozzátette azt is, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója nem mérte fel az új technológia, az élő bejelentkezés potenciális veszélyeit, azt, hogy rosszra is lehet használni.