Velencében szilveszter éjjel próbált megerőszakolni egy illegális marokkói migráns egy német nőt, aki turistaként érkezett az év végét a csodás olasz városban megünnepelni.
A német nő elmondta, hogy éppen a szállodájába készült visszatérni, amikor a férfi mellé szegődött, és megpróbált beszélgetni vele. A nő visszautasította a közeledését, erre még inkább agresszív lett, és a földre teperte őt a lépcsőfordulóban.

A rendőrséget a házba hazatérő egyik lakó értesítette. A lakó házba belépve megdöbbenve látta meg a földön a nőn fekvő férfit, aki a hirtelen felugrott, és elmenekült. A kiérkező rendőrök rövid keresgélés után találtak rá az épületben bujkáló támadóra, és letartóztatták a 25 éves marokkói férfit. Az Olaszországban tartózkodási engedély nélkül tartózkodó észak-afrikai férfi, Attwahlou Aboerrezzak, már ismert volt a rendőrség előtt garázdaság, drog és személyes adatainak meghamisítása miatt.

Ez az eset a fősodratú médiában is megjelent. Ez is jelzi, hogy a berlini merénylet után, és talán a kormányváltás miatt is, az olaszok is kezdik valamennyire komolyabban venni a náluk össze-vissza kószáló migránsokban rejlő veszélyt.

Forrás