Egy Angliában élő rohammentős apa már 1,5 millió forintnyi összeget gyűjtött a gofundme.com közösségi oldalon a veronai tragikus buszbaleset hős tornatanárnak, Vígh Györgynek.
Meglepő helyről érkezett a segítség a veronai busztragédiában megsérült hős tornatanárnak, Vígh Györgynek. Egy angliai rohammentős a tragédia után pénzgyűjtést szervezett hétfőn a gofundme.com közösségi oldalon, ahova csütörtök délután 5 óráig már 1,5 millió forintnyi összeg érkezett.
“Egy hős, aki megérdemli támogatásunkat”
A gyűjtést szervező Charlie Joseph a Facebookon leírta, hogy ő édesapaként és volt mentősként figyelt fel Vígh György hősies tettére, aki rengeteg diákot épségben kiemenkített a buszból, de két saját gyermekét a lángok között elveszítette.
“A tanár a saját gyermekeit nem tudta megmenteni, de az égő pokolból annyi életet mentett ki, amennyit csak tudott. Ő egy hős, aki megérdemli a támogatásunkat a szükség óráiban. Maga és felesége is borzalmas sérüléseket szenvedett, és emellett a gyermekeit is el kell, hogy temesse.A magyarok a legkedvesebb emberek, akikkel találkozhattam, és Vigh György bátorsága még ezen is túlmutat. Kérlek osszátok meg a linket, és mutassuk meg mindenkinek, hogy ebben a nehéz időben is támogatni tudjuk őt. Isten áldja magyar testvéreimet ezekben a nehéz pillanatokban.” 
– írta.

Forrás: hirado.hu