Egyes spekulációk szerint nem elképzelhetetlen, hogy az Iszlám Állam áll az öt halálos áldozattal járó floridai lövöldözés hátterében.
Ahogyan arról beszámoltunk, korábban Irakban teljesített szolgálatot az a 26 éves veterán férfi, Esteban Santiago Ruiz, aki a floridai repülőtéren öt embert megölt, további nyolcat pedig megsebesített. Sajtóinformációk szerint a férfi mentális problémákkal is küszködött.

A merénylőről egy olyan fénykép is előkerült, amin egy, az Iszlám Állam dzsihadistái által is használt kézjelet mutat. A felfelé tartott mutatóujj az úgynevezett tawhíd szimbóluma, ami az iszlám vallásban az egységet jeleníti meg.

A floridai merénylővel kapcsolatban az is kiderült, hogy novemberben Anchorage-ban besétált az FBI helyi kirendeltségére, hogy bejelentse, az amerikai kormány ellenőrzése alatt tartja az elméjét és arra kényszeríti, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet videóit nézze. Így lehet realitása annak, hogy az elkövető egyfajta szimpátiát, rajongást érez a terrorszervezet iránt.

Az elkövetőt a lövöldözést követően őrizetbe vették a hatóságok, melyek egyelőre nem zárták ki a terrorizmus lehetőségét sem.

Forrás