Olaszországban az utóbbi időkben egyre gyakrabban fordul elő, hogy vallási kegytárgyakat és szobrokat tesznek tönkre. Ez eddig szinte ismeretlen volt ott. Ez az új keletű vandálkodás elkövetői eddig többnyire teljesen homályban maradtak.
Az elmúlt napokban azonban fény derült az egyik ilyen tett elkövetőjének a személyére, és nyilvánvalóan feltárta indítékait. Így még csak azzal sem tudják védeni, hogy mentális zavar, vagy ittas, “öntudatlan” állapota miatt követte el kegyeletsértő tettét.

A Dél-Olasz Foggia városa Madonna del Rosario kápolnájának nem éppen jól kezdődött a 2017-es új év.

Janurár 3-án egy gambiai migráns betört a templomkertbe, és összetörte a templom Madonnájának fali fülkéjét védő tokot, majd a betlehemi jászolt is felgyújtotta. A plébános még időben észrevette a vandálkodást, és azonnal értesítette a rendőrséget, valamint ő maga is próbálta meggátolni a további akciót.

A rendfenntartók nagyon hamar megérkeztek, de a migráns ellenállt nekik, és próbált elmenekülni. Végül dulakodás után sikerült őt elfogni, és letartóztatták garázdaság, gyújtogatás és hivatalos személy elleni erőszak miatt. A 25 éves gambiai migráns a kihallgatása során bevallotta, hogy ő muszlim, és vallási gyűlölet motiválta a tettét, és az hogy, keresztény jelképeket tegyen tönkre.

Forrás