Egy DNS vizsgálat oldhatja meg egy majdnem fél évszázada történt gyilkosság rejtélyét.
Már csak idők kérdése, hogy a rendőrök leleplezzék a 22 éves, Amala de Vere Whelan gyilkosát. Az elkövető 45 évvel ezelőtt megerőszakolta a lányt, majd egy harisnyával megfojtotta, ezután a padlójára mosogatószerrel festette fel azt a szót, hogy "k*rva" - írja a DailyMail.

A kicsapongó életet élt lány a nyomok szerint küzdött a támadójával: mikor londoni lakásában megtalálták, teste tele volt zúzódásokkal, ruhája el volt szakadva és a fejét egy törölközővel takarta le a brutális gyilkos. Az ujjlenyomatokat alaposan eltüntette. Erőszakos behatolásra utaló nyomot nem találtak.

Az eredeti nyomozás során egy jóképű idegenre összpontosítottak, akivel a lány egy közeli kocsmában ivott azon a napon, amikor utoljára élve látták. Azonban az újra előkerült ügyön dolgozó csapat úgy gondolja, hogy a lány jól ismerte a gyilkosát. Mivel Amala különböző üzletemberek számára rendezett orgiákon is részt vett, rengeteg potenciális gyanúsítottat hallgattak ki, de végül senkit sem tartóztattak le a gyilkosságért.

45 évvel később a tudósok DNS nyomokra bukkantak a lakásban talált bizonyítékok között, és a nyomozók úgy hiszik hamarosan kiderülhet, hogy ki követte el a kegyetlen gyilkosságot csaknem fél évszázaddal ezelőtt.