Vajon mihez kezdenek azok az észak-afrikai muzulmán migránsok, akiket valami oknál fogva mégis sikerült a német hatóságoknak a rács mögé juttatni?
Kevés hivatalos jelentés lát napvilágot arról, hogy mi zajlik azokban a németországi börtönökben, ahol nagy számban muzulmán migránsok találhatóak. Azonban a 2016-os év lezárása után kezdenek elérhetővé válni a tavalyi évre vonatkozó rendőrségi és büntetés-végrehajtási adatok, jelentések, melyekből döbbenetes részletek derülnek ki.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományhoz tartozó igazságügyi minisztérium tájékoztatása szerint csak a tavalyi évben mintegy 32 olyan jellegű támadás következett be a német börtönökben, amelyekben a migránsok emberi ürülékkel, véres hulladékkal és egyéb testnedvekkel szennyezett tárgyakkal dobálták meg a börtönőröket.”

Ez alól az iserlohni és a kölni börtönök sem jelentettek kivételt, ahol a feltételezések szerint több olyan észak-afrikai migráns is tartózkodik, akik érintettek lehettek a kölni tömeges molesztálásokban. Uwe Nelle-Cornelsen, a bielefeldi börtön igazgatója szerint folyamatosak a magreb, azaz észak-afrikai arab migránsok által elkövetett börtönlázadások és rendzavarások.”

Német sajtóértesülések szerint pontosan az efféle gyomorforgató incidensek vezettek oda, hogy integrációs kurzusokat vezettek be a börtönökben a rács mögé küldött migránsoknak, hogy megtanulják, nem része az európai viselkedéskultúrának az emberi ürülékkel való dobálózás.