Olaszországban érthető módon már olyan szintre jutott a terrorpara, hogy ha egy fátyolos nő elkezd a moziban mutogatni, elmenekülnek a nézők, és rendőrt hívnak. Pedig ott még csak nem is volt semmi kormány propaganda … A marokkói nő meg egyáltalán nem érti meg az olaszokat, hanem még ő van megsértődve. Hogy hogyan lesz ebből integráció… De mindenesetre jól jelzi az eset, hogy mennyire átjárja a félelem az olaszok mindennapjait.
Egy marokkói nő családjával együtt ment el január elsején este moziba. Süketnéma lánya néhány sorral a szülők előtt a vőlegényével, és egyszer csak elkezdett üzeneteket küldeni anyjának WhatsApp-on, és jelbeszéddel is kommunikált vele valamit.

A többi néző a fura mozdulatokat látva megijedt, és elkezdték tömegesen elhagyni a mozitermet. A marokkói család csodálkozva nézte az eseményt, és egyáltalán nem értették, hogy mi történik. A marokkói nő fátyolt viselt, de aki a 112-es számot hívta, burkáról beszélt. A rendőrök miután megérkeztek, tisztázták a dolgot, és az ügy megoldódott.

A marokkói nő azonban nagyon mérges és keserű lett az eset miatt. “Soha nem éreztem még ilyen szégyent, mindenki minket nézett” – mondta el az észak-afrikai nő. “Szeretném megtudni, hogy ki volt az, aki ilyet mondott, és feljelenteni őt. Senki nem kért tőlünk bocsánatot, csak a rendőrök mondták, hogy ne aggódjunk.” “Most már attól is félek, hogy elmenjek otthonról.”