Gépkocsiba rejtett pokolgépek felrobbantása miatt 27-en meghaltak az iraki főváros több helyszínén csütörtökön, egy kivételesen brutális napon.
A legújabb jelentések szerint este is volt egy merénylet üzletek és étkezdék mellett, egy buszmegálló közelében. Ebben a robbantásban 11-en vesztették életüket, és több mint húszan megsebesültek.   

Korábban egy szabadtéri gyümölcs- és zöldségpiac közelében következett detonáció. Ott hat civil és két rendőr holttestét azonosították. A merényletben legalább tizenöten megsebesültek. A város különböző pontjain elkövetett támadások a nap folyamán 16 halálos áldozatot szedtek, ehhez adódik hozzá az esti merénylet veszteséglistája.

Egyelőre senki sem jelentkezett a támadások elkövetőjeként, de a jelek az Iszlám Államra utalnak. Az ország egy részét 2014-ben ellenőrzése alá vonó terrorszervezet az elmúlt héten is egy sor merényletet követett el az iraki fővárosban, csaknem száz ember halálát okozva.

Az iraki hadsereg október közepén indított offenzívát a dzsihadisták utolsó iraki fellegvárának számító Moszul felszabadítására, amely még hónapokig is eltarthat.

Forrás