FRISSÜL

Mínusz tizenöt Celsius-fokos hidegben került az utcára hétfőn este egy tizenhat éves diáklány a Székelyudvarhelyi Református Diákotthonból, mivel megszegte a bentlakás belső rendszabályzatát azzal, hogy nem vett részt egy kötelező decemberi programon. 
A lány, akit végül a művészeti iskola igazgatónője saját lakásán szállásolt el éjszakára, orvosi igazolással tudja bizonyítani, hogy a rendezvény idején magas lázzal otthon feküdt, ám ez sem volt elég a döntés megmásításához. 

A diákotthon vezetője állítja, helyesen járt el a fegyelmi ügyben. A felháborodott szülők kedden feljelentést tettek a helyi- és az állami rendőrségen is.

Reméljük, hogy ezek után a diákotthon teljes vezetőőségét azonnal menesztik. 

Informátorunk szerint: "Hasonló túlkapások még voltak Udvarhelyen, csak a szülők féltek feljelentést tenni,mert a diákot kiraknák a szórványnak fenntartott ingyenes programból!"

Újabb információk szerint a "reformátusnak" nevezett bentlakás egy részben magántulajdon, akkor felvetődik a kérdés, hogy milyen jogon nevezi református bentlakásnak?

Ezután persze felvetődik a kérdés, hogy egy esetleges jogi lépés után mi lesz az ott bent lakó gyermekekkel? Javaslatunk szerint a fenti eset után sokkal ildomosabb lenne, ha az önkormányzat, egy saját üres ingatlant alakítana ki bentlakás céljából..


Reméljük, hogy a szavak hallgatóságra találnak!

De gondoljuk, hogy Szőke László szavai ütő erővel bírnak arra vonatkozóan, hogy helyi szinten is megoldódjon a kérdés probléma! Ezért érdemes lesz holnap megvenni az Udvarhelyí Híradót!